Van Knokke naar Alaska op de Kickbike!

Zaterdag 15 april 2017 – Na een miezerige en regenachtige ochtend treffen 13 fervente Kickbike liefhebbers elkaar om 13u op het Albertplein in Knokke. In extremis hadden we nog 2 extra steppers en vertrokken we om 14.11u via de dijk in Knokke voor een steptocht richting Alaska…

De tegenwind speelt parten maar opgeven staat niet in het woordenboek.

Een eerste stop is gepland aan de Zeebrugse Westhinder (het laatste lichtschip van België ) waar de groep een drankje en gebakje wordt aangeboden om het eerste suikerdipje aan te vullen.

Via de Blankenbergse dijk aan de jachthaven steppen ze zich een weg naar de tweede stop…

Terwijl de zon zich toch wel van haar beste kant probeert te tonen is een rust halverwege de Driftweg in de Haan op zijn plaats. Een halte met een gezonde fruithap.

Nog even te gaan ….

Alaska is toch niet zo ver als verwacht en zeker en vast niet zo koud …als we in het centrum van Bredene ( waar een carnavalstoet door de straten trekt ) door de uitbater van “Eethuis/ Frituur Alaska” hartelijk ontvangen worden met een lekker frietje met sausje.

Met 32 km in de benen en met de idee dat we de kusttram terug nemen naar Knokke, besluiten de moedigen om toch maar terug te steppen richting Knokke. Opnieuw 32km te gaan….

Een geslaagde en fijne Kickbike dag ! We kijken uit naar een nieuwe “Kick”dag !