Wat is een stepslee?

De winterversie van de step, de stepslee
Stepslee, kicksled, spark, tretschlit

Het steppen op een sleetje of een sneeuwstep is sterk verwant aan het steppen op een step met wielen. De stepslee-sport in Vlaanderen staat nog in de kinderschoenen. Onze noorderburen (de Nederlandse Autoped Federatie) hebben in 1997 een stepslee commissie opgericht die de belangen behartigt van deze vorm van vervoer en recreatie en wedstrijdsport in Nederland. We hopen ook in de toekomst een stepslee commissie binnen de Belgische stepbond op te richten. Mocht u zelf interesse hebben plaats te nemen in zo’n commissie mail ons!

Deze commissie organiseert try-outs, geeft uitleg, coördineert de reizen naar de stepslee eurocups en het WK stepslee. Ook beheert de commissie een stepslee mailinglijst waarop mensen zich kunnen aanmelden. Zij worden per e-mail op de hoogte gehouden over steplee evenementen op korte en lange termijn. Als je een stepslee bezit zeker een aanrader.

Kicksled = two gliders
Monomed = one glider (minder populair)
Er zijn veel verschilleden stepslees in omloop die verkocht worden onder verschillende namen.

De meeste populaire in de stepslee sport is de Kickspark. In Vlaanderen wordt het merk Kickspark verkocht via Kickbike Belgie.

 

2005-december-stepsleel-1

 

Dit filmpje is gemaakt in Nederland in de kop van Overijssel.

In België is de stepslee te koop bij Kickbike.be