Tocht door grootste laagveen moeras in EU!

Onze noorderburen nodigen ons uit voor  de Wieden steptocht zaterdag 5 oktober 2013. Deze tocht gaat door het Natuurreservaat de Wieden in de waterrijke Kop van Overijssel in Nederland. De Wieden is het grootste laagveen moeras in Europa, zeker de moeite waard om een keertje te bezoeken. Breng vrienden en familie mee en schrijf je in! Het is een klein opgezette tocht, maar met een hele mooie route. En zeker een gebied om een nachtje extra te overnachten. Er zijn ook best veel bed en breakfast in de buurt.

De wiedentocht gaat ook door door het waterrijke Giethoorn. De route gaat er een beetje langs, om dat de Wieden rond Giethoorn ligt. De organisatie raadt gasten van ver weg,  ook aan om na de tocht ook zeker nog een boottochtje te gaan maken over de Gieterse wateren. U kunt zelf bootje huren en besturen, maar ook in groepsboten meevaren. Giethoorn is bekend in heel Europa en daarbuiten voor het watertoerisme (bekend uit de film van Bert Haanstra).

STEPTOCHT-WERVING

Deelnemers kunnen kiezen uit een 25 of een 40 km lange step tocht (de 40 km bevat ook de oversteek bij het pontje bij Jonen en heeft een drinkenstop bij een restaurant in Giethoorn. De 25 km heeft een drinkenstop in Belt Schutsloot).

Start en finish voor beide afstanden is op het Havenplein in Genemuiden.  De start is 10.30 uur zaterdagochtend 5 okt 2013. Wel vooraf aanmelden via www.autoped.nl/wiedensteptocht

In de Kop van Overijssel wonen Nederlanders (en geen Hollanders), evenzo wordt er van origine Nedersaksisch gesproken, wat zeker in de tongval te horen is.

banner-800px

schoolplaat-mettekst