90 Themaroutes op je smartphone

qrcodesWe tippen u de de handige app van ‘Vlaanderen-fietsland.be’ om fietsroutes te importeren op je smartphone vanuit onze fietsrouteplanner. Men kreeg regelmatig de vraag of het ook mogelijk is om de themaroutes op onze website te kunnen importeren in de app. Dit is nu mogelijk voor meer dan 90 thematochten op Vlaanderen Fietsland.

Wanneer je via de handige zoekfunctie op zoek gaat naar een thematocht in Vlaanderen zal je bij alle fiets/steproutes die via de knooppunten lopen en niet grensoverschrijdend zijn een tab ‘op smartphone’ vinden. Door hierop te klikken verschijnt er een QR-code die je kan inscannen met behulp van de app. Je kan het eens uittesten met de Laak- en Neteroute.

De thematochten die niet langs knooppunten lopen (de klassieke bewegwijzerde thematochten met 6-hoekige borden) kun je niet importeren op smartphone. Misschien wordt dit in de toekomst mogelijk gemaakt, voorlopig kan de app enkel routes via knooppunten interpreteren.

Wanneer je de app hebt gedownload, doorloop je de volgende stappen om de route op je smartphone te importeren:

1. Android-gebruikers: start de app en kies voor ‘Route importeren’. Scan de QR-code en de route verschijnt op je scherm.
2. iPhone-gebruikers: je opent de app en klikt op ‘Mijn routes’.
3. Rechts bovenaan klik je op het mapje met pijltje.
4. Klik op ‘Scan’.
5. Scan de QR-code.
6. Geef de route een naam en klik op ‘Bewaar’.

Je kan de fiets/steproute nu volgen op je Android-toestel op iPhone

Bron: www.vlaanderen-fietsland.be