Kickbike Max nu met 20 inch achterwiel

HELSINKI – De Kickbike Race Max is nu uitgevoerd met een 20 inch achterwiel. Dit zeer populaire stepmodel kwam eerder al uit in een uitvoering met 18 inch wiel, maar is dus nu ook verkrijgbaar met een iets groter wiel in de achterbrug.

Het Finse stepmerk Kickbike is nog steeds de meeste verkochte step in de stepsport. Het merk heeft een uitgebreide step-modellenlijn. De Kickbike City (budget recreatief en stadsvervoer), de Kickbike Cruiser (recreatief, trendy stadsvervoer), de meest verkochte en populaire Kickbike G4 sport (sportieve recreatieve step), de Kickbike Max Racer en de Max Sport (een aluminium frame lichtgewicht).
Het verschil tussen de Sport en Racer uitvoering zit ‘m in de bandenuitvoering. De Sport heeft een wat grover bandenprofiel en de Racer een glad banden profiel (te vergelijken met een racefiets).

kickbike2013-032

En dan is er ook nog de Kickbike Cross (een MTB variant), die voorheen in staal was uitgevoerd maar nu in aluminium (dus ‘Max’uitvoering te koop is). De Kickbike Cross wordt naast cross liefhebbers ook veel verkocht  aan mensen die er met hun hond er willen uittrekken. Het zogenaamde dogscooting wordt steeds populairder, omdat het een aantal voordelen heeft in vergelijking met het gebruik van een fiets naast of voor de hond.

Maar even terug naar de Max. De Kickbike Max Sport (of Racer) is dus nu in de handel met een 20 inch achterwiel, dat heeft wel wat voordelen… Voor de wielmaat 20 inch zijn meer bandensoorten te koop op de markt en het wiel is groter, iets dat de step sneller maakt. En dat is nog al een puntje onder de sportievere steppers in de scene. En ook bij deze nieuwe uitvoering lijkt het er op dat de ontwerper Vierikko ook een upgrade aan het frame zelf heeft aangebracht, want het frame is nog wat stijver is geworden. En dat heeft natuurlijk voordelen voor de snelheid! De Kickbike Max Racer is één van de snelste fabrieksteps op de markt.

In België is de Kickbike lijn te verkrijgen via www.kickbike.be