Fietsendodentocht 2014

 

Een verslag van onze sportieve prestaties tijdens de fietsendodentocht 2014.

Uiteindelijk zijn we gestart met 3 geoefende, recreatieve kickbikers, nl. Dirk Spur,Tinne Vroonen en Linda Leysen.

Door een valpartij 1 week voordien kon Maya Kouwenbergh (13) er jammer genoeg niet bij zijn. Ook onze Nederlandse vrienden Riek Sinia en Paul Beelen moesten wegens ziekte op de valreep afhaken.

We hadden echter wel onze eigen logistieke medewerker Johan, die moedig onze bagage meedroeg op zijn fiets. We zijn hem hier enorm dankbaar voor!

We wilden deze uitdaging koppelen aan een goed doel en Tinne organiseerde een sponsoractie tvv natuurhulpcentrum Opglabbeek. Voor dit goede doel kan er nog altijd gestort worden. Ze kunnen de centjes goed gebruiken!

rug

Facebook event sponsoractie

Dank aan alle mensen voor hun steun zowel financieel, maar ook door te “sheeren” en aan te moedigen voor-na- en tijdens de tocht!

Het was een hele leuke ervaring. De organisatie was super. Overal duidelijk wegwijzers, seingevers op de juiste plaatsen, bevoorrading waar nodig was. Bedankt organisatie!

Dodentocht  2014 2

Ook de fietsers ondersteunden ons met hun woorden vol respect en bewondering.  Daardoor gingen Tinne en ikzelf nog sneller gaan steppen, in het begin soms tot frustratie van Dirk, maar dat ging snel over. 😉

En als er al eens een fietser klaagde over zadelpijn, of een fietsketting die eraf liep konden we het niet laten hun een beetje te plagen en zeggen dat je daar op een kickbike geen last van hebt! 😀

We hadden enorm geluk met het weer. Soms iets te warm tijdens het klimmen. Ik heb er ook een mooie aftekening van de zon aan overgehouden. 😎

Het klimmen ging soms wat moeilijker, er waren enkele stevige heuvels bij maar uiteindelijk hebben we het goed gedaan. We haalden een gemiddelde snelheid van 15,1 per/uur. Ongeveer 6 uur 41 minuten gestept. Je moet wel een beetje geoefend zijn want je moet voor een bepaald uur aan de controleposten zijn.  We wilden graag voor de middag aan de 49 km zijn, en haalden dit rond 11 u, dus ruim op tijd.

Gegevens Garmin Tinne

Dit is zeker voor herhaling vatbaar! Dus volgend jaar met nog meer mensen aan de start zodat nog meer mensen zien hoe tof het kan zijn op de step!

Verslag in Nieuwsblad

Linda

Dodentocht 2014 3