Stationsstraat-Kermis werd begin de jaren tachtig afgesloten met een trottinettenkoers voor volwassenen op maandagavond. De ouderwetse autoped kreeg het zwaar te verduren op de omloop doorheen de Stationsstraat en Gasstraat. Na de wedstrijden was detrottinette steevast het gespreksonderwerp nummer één aan de tapkranen. Daar ontstond het idee om een ‘toeristisch’ ritje te maken langs de grenzen van de gemeente in plaats van toertjes te draaien rond het station.

De eerste lange ‘toeristische’ rit in 1985 was meteen een groot succes. De tocht langs de grenzen van de gemeente werd later ingeruild voor andere bestemmingen. Eerst pendelde men enkele jaren tussen Kapelle (NL) en Kapellen, nadien werden andere bestemmingen aangedaan.

Nu zondag 8 juni, Pinksteren, staat editie nummer dertig op de kalender. De rit, waaraan honderd sportievelingen deelnemen, is 75 kilometer lang en begint en eindigt in Kapellen. In de voormiddag staat een ommetje door het havengebied naar Burcht, Beveren, Bazel en Rupelmonde op het programma. Daar stapt de karavaan over op een boot richting Lillo. ‘Dat is een extraatje naar aanleiding van onze dertigste verjaardag’, zegt voorzitter Jan Ketelaars van het organiserende vzw Trottinettepret. In de namiddag gaat het dan via Zandvliet, Berendrecht, Stabroek en Hoevenen terug naar Kapellen waar de karavaan om 18 uur verwacht wordt aan café Verli op de Hoevensebaan. ‘Sinds enkele jaren zijn de oude steps definitief vervangen door moderne kickbikes’, zegt Ketelaars. ‘Onze vereniging stelt ze ter beschikking van de deelnemers.’

trottinettepret.wordpress.com

BRON: Nieuwsblad.be >

 

970185_10151442131316139_32164894_n

kappellen2-sliderbeeld